Updatesvan The Walking Dead

Negan’s moord: waarom het Glenn zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan, was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl, Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij zetten de acteurs een voor een op een rijtje. Dit keer: Glenn.

Hey you, dumbass…

Glenn’s loyaliteit en bijdehante opmerkingen maken hem al sinds aflevering één favoriet. Vanaf het moment dat Glenn het leven van Rick redde in Atlanta (“Hey you… Dumbass. Yeah, you in the tank. Cozy in there?”) was één ding duidelijk: we kunnen niet meer zonder Glenn. Zal seizoen zeven starten met een schokkende en bloederige dood van de voormalige pizzabezorger? Om nog maar niet te spreken over een mogelijke miskraam van Maggie…

Honkbal hints

Wat een aantal van jullie ook al eerder tweetten tijdens de afleveringen van The Walking Dead op FOX, is dat meerdere scènes uit seizoen vijf en zes mogelijk verwijzen naar de gruwelijke moord van Negan. De finale van seizoen zes is namelijk niet de enige aflevering met een honkbalknuppel.

In de première van seizoen vijf was er het bloedstollende moment in Terminus waarbij Rick, Daryl, Glenn en Bob ternauwernood aan de dood ontsnappen in het slachthuis. In een daaropvolgende aflevering gebruikte Glenn zelf een honkbalknuppel (en was Noah’s moeder vermoedelijk vermoord met een honkbalknuppel) in Richmond. Zou Negan hier toen al achter zitten?

Maar wat jullie je allemaal nog kunnen herinneren, is het moment dat Glenn een aantal van de Saviors vermoordde in hun slaap. In een van de laatste afleveringen van seizoen zes zag je direct daarna de foto’s van verminkte slachtoffers van Negan. Was deze intense scène, waarin Glenn verbijsterd was door deze foto’s aan de muur, een stiekeme hint naar zijn dood?

Drie keer scheepsrecht

Dat Glenn vlug op z’n voeten is, heeft hem vaak gered van de dood. Tot nu toe waren er in seizoen zes namelijk al twee momenten waarop we dachten dat het einde verhaal was voor onze geliefde Glenn.

In aflevering één van seizoen zes was Glenn getuige van de zelfmoord van zijn ‘project’ Nicholas. Nadat hij hierdoor meegesleurd werd in de walkermassa, leek het net alsof de lopende doden zich tegoed deden aan de ingewanden van Glenn. Niets was minder waar, zagen we een aantal afleveringen later.

In de spectaculaire mid-season finale keerde Glenn terug naar Alexandria op het punt dat deze overladen werd door een walkerhorde. In een onmogelijke poging om zijn geliefde Maggie te redden, werd hij ingesloten door een massa aan walkers. Tot op de laatste seconde leek het alsof dit het einde was van Glenn. Gelukkig redden Abraham en Sasha hem net op tijd om hem aan de dood te laten ontkomen.

Zal deze derde keer dan wel het einde betekenen van Glenn?

Strip

We kunnen er niet omheen: in de comic is Glenn het slachtoffer van Negan’s Lucille. Of dit reden is om te denken dat Glenn daardoor vermoord is door Negan? Nee. In de tv-serie zijn er meerdere veranderingen en aanpassingen geweest op de comic. Denk aan de dood van Denise, de hand van Rick, een levende Judith en Daryl. Is het volgen van de comic bij deze grote cliffhanger te voor de hand liggend? Of eert seizoen zeven de originele verhaallijn van Kirkman weer?

Legacy

Mochten we ons favoriete personage moeten gaan missen in de komende seizoenen: er is een mini-Glenn onderweg. Als Maggie’s zwangerschap leidt tot een prachtig kindje, zullen we elke aflevering worden herinnerd aan de meeste oprechte persoonlijkheid uit The Walking Dead.

Wie denk jij dat het slachtoffer is geworden van Negan?

Laat het ons weten op FacebookTwitter en Instagram met #TWDopFOX.

Volgende keer:

Negan’s moord: waarom het Maggie zou zijn